Technique

Hyödynnän töissäni sekatekniikkaa, jossa hyödynnän useita eri materiaaleja. Itselleni tekniikalla, materiaaleilla ja teosten koolla on aina sisällöllinen merkitys.

Vuodesta 2011 olen käyttänyt töissäni valkaistua mehiläisvahaa ja japanilaiselle gampi- paperille tulostettuja kuvia sekä eri piirustus ja maalausmateriaaleja, pääasiassa kuivapastellia, akryylimaalia ja  mustetta. Teosten pohjamateriaali on gessottu mdf-levy.

  Teosten pohjana ovat mdf-levy, jota on työstetty eri piirustus- ja maalausmateriaaleilla, pääasiassa kuivapastelli, akryylimaali ja muste.

Kuvien kerroksissa vuorottelevat japanilainen ohut gampi- paperi ja valkaistu mehiläisvaha. Gampille on tulostettu kuvia tai siihen on piirretty tai maalattu musteella.

Teokset koostuvat lomittain asetetuista kuvakerroksista, joiden välissä on sulatettua valkaistua mehiläisvahaa. Vahan rasvaisuus tekee paperista läpikuultavan ja siten kuvakerrokset kuultavat toistensa lomassa. Kuvia työstetään kerros kerrokselta: alimmaisena vaha, sen päällä kuva ja sen päällä jälleen vahaa. Vahan paksuutta ja struktuuria työstetään prosessin aikana, se kovettuu päivien kuluessa.

Päällimmäisessä kerroksessa on lisäksi brasilialaisesta karnauba-palmun lehdistä tehtyä karnauba-vahaa, joka lisää teoksen kestävyyttä.

Teokset säilyvät hyvin, mutta suoraa auringonvaloa ja kuumuutta tulee välttää.