Siirtymä / Transition

Vitoria regia
Vitoria regia
2014, 20 x 20 cm, mixed media
25 kohde(tta) « 1 annettu 25 »

Siirtymä

Galleria Pirkko-Liisa Topelius, 1.4. – 27.4.2014

Siirtymä

Siirtymässä kuljetaan preesensistä imperfektiin, tästä hetkestä menneeseen, kaukaa lähelle, ajasta iäisyyteen, pinnasta sen alle tai sanoista kuviin. Kuvissa on reittejä, madonreikiä ja aukkoja. Ympyröitä, jotka ovat kuin kuplia, ilmapalloja, helmiä, valopilkkuja, Afrikan tähden askelmerkit tai mikroskooppinäkymiä.

Minua kiinnostavat maisemat ja prosessi, josta kuvat syntyvät. Kuvani syntyvät mielen johdannaisista, tippaleipämäisestä assosiaatiosta ja lukuisista työtunneista, joiden aikana kokemus siirtyy kuvaksi ja hajanaisista osista muodostuu tarina.

Kuvat ovat syntyneet yhdistelemällä erilaisia materiaaleja. Japanilaista gampi-paperia, valkaistua mehiläisvahaa, parafiiniä, erilaisia maalausmateriaaleja, lyöntimetallia, glitterliimaa, kynsilakkaa ja hiekkaa. Jokainen kuva on alkanut sanoista ja päättynyt tekstiin. Sanat ovat kirjeitä, paperin kulmaan tehtyjä muistiinpanoja, löytöjä kaduilta sekä tarinoita.

Esillä olevat tekstit ja kuvat eivät ole siamilaisia kaksosia, niillä ei ole yhteistä verenkiertoa, ne eivät kuvita toisiaan. Kaikki on osiensa summa.

Ystäväni sanoo usein ”Älä anna totuuden pilata hyvää tarinaa”.  Olen seurannut lauseen viitoittamaa polkua ja kuten hyvässä tarinassa tapahtuu, olen seurannut asioita tuntemattomille poluille, eksynyt, joutunut pulaan ja päässyt perille.

Kiitos mukanahengittäjät avusta!

Helsingissä 1.4.2014