Artwork

Teosteni lähtökohtana on havainto, jonka työskentelyprosessi muuttaa toiseksi todellisuudeksi, joka koostuu fragmenteista ja keskenään risteävistä kerroksista.

Töissäni olen käsitellyt teemoja kuten mikrohistoria, albumikuvat, muistot, kansalliset maisemat, kolonialismi, luonnontiede sekä ulkosuomalaisena monikulttuurisuutta.

Minua kiinnostaa valokuvan rituaalisuus ja se kuinka valokuvaaminen luo merkityksiä. Arkinen kanonisoituu ja metodologisen työskentelyn tuoma kuvamassa muuttuu pakkomielteestä taiteelliseksi teoksi.

Olen paininut subjektiivisen valokuvan kentällä. Yksityinen on minulle yleistä ja mikrotaso puhuu kansallista kieltä. Tunnustan, olen käyttänyt hyväkseni kuvan tuomaa mahdollisuutta tehdä näkymätöntä nähtäväksi.

Minulla on aina ollut tarve puuttua prosessiin. Olen tuhonnut negatiiveja raapimalla, polttamalla tai kiinnittämällä negatiivi kengänpohjaan kävellyt jälkiä kuvaan. Olen maalannut kuvien päälle, tehnyt paperinegatiiveja, kehitteellä maalannut kuvia, rakentanut eri tavoin kollaaseja ja luonut uusia sukupolvia kuvista.

Suurkuvatulostimien kautta eteeni on avautunut paperien valtava maailma ja prosessiin on tullut aivan uusia materiaaleja. Samalla prosessi on muuttunut kokeilevammaksi, vaikutuksille avoimemmaksi ja herkemmäksi enkä työskentele niin tuloshakuisesti. Se on tuonut prosessiin uudenlaisen rytmin ja jännitteen. Nautin prosessin tuomasta epävarmuudesta ja lopputuloksen yllätyksellisyydestä.

Valokuvapohjaiset työt koostuvat eri kuvallisista kerroksista, joissa yhdistyvät erilaiset materiaalit, tarinat sekä ei-semioottinen kirjoittaminen, aseeminen kirjoittaminen.

Tulostan kuvia erilaisille papereille kuten tällä hetkellä japanilaiselle gampi-paperille, oka valkaistun mehiläisvahan kanssa muuttuu läpikuultavaksi.  Lisäksi töissäni hyödynnän eri maalaus- ja piirustusmateriaaleja, lyöntikultaa, hiekkaa ja tarpeen vaatiessa vaikka kynsilakkaa.